Tilläggsisolera vinden

Funderar du på att tilläggsisolera din vind? Det är ett utmärkt val. Husägare runt om i landet har insett fördelarna med extra vindisolering, som till exempel ökad komfort och bättre energieffektivitet med en minskad kostnad som följd.

Vindsisolering kan också bidra till att minska buller från yttre miljöer som gatutrafik eller väderhändelser.

Fördelar med extra vindsisolering

Ökad energieffektivitet, minskade värmekostnader och bekvämare boendemiljö.

Tilläggsisolering av vinden är ett utmärkt sätt att öka energieffektiviteten i ditt hem och minska de kostsamma räkningarna för uppvärmning under hela året. Vindsisolering gör det också bekvämare att bo i ditt hem, eftersom isoleringen gör att din inomhustemperatur blir jämnare.

Att tilläggsisolera vinden är ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att dra nytta av ökad energieffektivitet, minskade energikostnader och en trevligare boendemiljö. Du sparar inte bara pengar på kort sikt, utan investerar också i en uppgradering av fastigheten som kan öka återförsäljningsvärdet när det är dags att flytta vidare.

Minska värmekostnaderna

Vindsisolering leder till minskade värmekostnader. Med hjälp av att tilläggsisolera vinden kan du minska energibehovet mer än många andra metoder. Det är också i de flesta fall en relativt billig och effektiv åtgärd som för en vanlig villa oftast kan göras på mindre än en arbetsdag.

Isoleringen är inte bara en effektiv lösning för att värma upp huset under vintern, utan den funkar även för att huset inte ska värmas upp lika mycket under varma sommardagar.

Minska buller (från vägtrafik)

Vindsisolering håller inte bara värmen inne, utan är också en bra metod för att hålla borta missljud som kommer utifrån, såsom buller från vägtrafik. Isoleringen är, med andra ord, ett effektivt sätt att hålla hemmet skyddad från ljud som upplevs störande.

Minska klimatpåverkan

Genom att tilläggsisolera vinden minskar du behovet av energi för uppvärmning (och kyla om du har ac).

Om man minskar behovet av energi till uppvärmning eller kyla minskas koldioxidutsläppen vid tillverkning av el, fjärrvärme eller andra energikällor.

Typer av vindsisolering – Glasfiber, cellulosa och stenfiber

Tilläggsisolering av vinden är en viktig komponent för att hålla ditt hem bekvämt och minska energikostnaderna. Beroende på vilken typ av installation du har och klimatet i ditt område finns det en mängd olika typer tillgängliga, till exempel glasfiber-, cellulosa- och stenullsisolering.

Vilket material som passar bäst för just ditt hus och dina behov och önskemål, bestämmer vi lämpligen tillsammans vid ett telefonsamtal eller en kostnadsfri besiktning.

Hur mycket ska man isolera vinden?

Rekommendationen är att ha totalt ca 40-50 cm isolering på vinden. Många äldre hus från 80-talet och bakåt har oftast dålig isolering. Har ditt hus mindre än 30 cm isolering är det troligen en bra idé att utöka med tilläggsisolering, för att få en varm och bekväm boendemiljö med bättre energieffektivitet.

tilläggsisolering av vind
vindsisolering

Kan man tilläggsisolera vinden själv?

Om man inte tidigare har isolerat en vind, ska man undvika att göra det själv för första gången. Det kan lätt bli fel och därför rekommenderar vi att du anlitar en professionell yrkesperson som har lång, gedigen erfarenhet av att isolera vind. På Isab Isolering kan vi erbjuda dig professionell vindsisolering i flertal städer.

Isolering av vind på äldre hus

Många äldre hus har tyvärr dåligt isolerade tak. Det innebär att det ofta finns en hög besparing att göra när man takisolerar äldre hus. Effekterna av isoleringen mäts i U-värden och en bra isolering ger ett lågt U-värde. U-värdet mäts i watt per kvadratmeter och grad celsius.

Hur mycket tjänar man på att tilläggsisolera vinden?

En vind som är bra isolerad minskar dina uppvärmningskostnader. En bra vindsisolering minskar också värmeflödet i ditt hus och på så vis minskar energianvändningen i huset.

Ett villahushåll med 100 m2 vindsbjälklag kan minska sin energiförbrukning med 1000-3000 kWh per år, ifall isoleringen ökas från 20 cm till 50 cm. Exakta besparingar är dock svåra att förutspå utan att veta vart huset är beläget. Dock brukar man säga att uppvärmningskostnaderna kan sänkas med cirka 25 procent med hjälp av en bra vindisolering.

För att du enklare ska få en överblick har vi tagit fram en kalkyl som visar typiska exempel på effektiva resultat i en villa:

Energibesparing exempel

Vi hjälper dig att isolera ditt tak

Viktigt att välja rätt företag när du ska tilläggsisolera vinden

För att isoleringen av vinden ska bli korrekt utfört är det viktigt att anlita ett företag som är specialiserade på att isolera vind.

Är isoleringsarbetet dåligt utfört kan det innebära att besparingen du skulle gjort på en lägre uppvärmningskostnad minskar men det kan också orsaka mögel eller fuktskador över tid.

Hur vi arbetar med tilläggsisolering av vind

Om du behöver hjälp med att isolera vinden är det viktigt att du väljer ett företag som har erfarenhet av vindsisolering. 

När du kontaktar oss kommer vi ut och gör en kostnadsfri inspektion av ditt  vindsutrymme och du får en offert på vad det skulle kosta. På så vis vet du i förväg vad det kommer att kosta och kan ta ett beslut utifrån det.

Efter detta bokar vi in en dag och en tid då arbetet ska utföras.

5 ENKLA STEG TILL EN LÄGRE ENERGIFÖRBRUKNING

  1. Kontakta oss, gärna över telefon, för konsultation och bokning av ett kostnadsfritt hembesök.
  2. Vid hembesöket görs en besiktning och vi lämnar offert med ett fast pris.
  3. Inom 2-4 veckor kommer vi och tilläggsisolerar din vind.
  4. Inom en arbetsdag är vi färdiga.
  5. Njut av lägre energiförbrukning och ett skönare inomhusklimat.

KONTAKTA OSS VIA FORMULÄRET NEDAN ELLER
RING OSS PÅ 0491-105 20 


    Genom att använda detta formulär accepterar du lagring och hantering av dina uppgifter på denna webbplats.
    Uppgifterna i fråga kommer att användas för att återkoppla till kund/besökare.