Sänk din elförbrukning med tilläggsisolering

Gör du av med mycket energi på uppvärmning?

Eller har du en äldre villa som har svårt att hålla jämn temperatur?

Det kan vara tecken på att det är dags att tilläggsisolera. Vi på ISAB hjälper dig att hitta en lösning som ger dig ett behagligt inomhusklimat och sparar både pengar och energiförbrukning i det långa loppet.

Spara energin

Att höja värmen på elementen när det drar eller dra på fläktarna när det är varmt är tillfälliga lösningar, men kan bli dyrt i längden och löser inte problemet på lång sikt. Det slösar också onödigt mycket på allas våra energikällor. Tilläggsisolering låter bostaden hålla en mer jämn och behaglig temperatur året runt.

Vad kostar det?

Tilläggsisolering är en hållbar lösning som direkt kan ge dig minskade uppvärmningskostnader och som inom bara ett par år är lönsam. Dessutom höjs värdet på din bostad inför försäljning när du kan visa på minskad energiförbrukning. Vad kostnaden för tilläggsisoleringen blir för just din bostad beror på flera faktorer, bland annat vad som redan finns på plats och hur många kvadratmeter som ska tilläggsisoleras. Vi ger dig gärna en konsultation över telefon och en exakt offert vid ett kostnadsfritt hembesök.

Vilket material ska jag välja?

Vi erbjuder enbart material som ger dig bra slutresultat på din isolering. Vi ser till ditt behov och hjälper dig att välja det som passar din bostad bäst.

Isocell är gjort på cellulosa och är det bästa valet sett ur miljösynpunkt. Det beror på ett lågt koldioxidutsläpp och mindre energiförbrukning vid tillverkningen.

Paroc lösull är en stenullsisolering som är tillverkat av mineralfibrer från smält sten. Materialet ger ett bra skydd mot brand och suger inte upp lika mycket fukt som trämaterial.

Energibesparing - Exempel

Det kan vara svårt att räkna på hur mycket man kan sänka sina uppvärmningskostnader då energiförbrukningen i ett hus beror på många olika faktorer.

För att du enklare ska få en överblick har vi tagit fram en kalkyl som visar typiska exempel på effektiva resultat i en villa:

energibesparing uträkning

5 enkla steg till en lägre energiförbrukning

Sänkt energiförbrukning med tilläggsisolering

1. kontakta oss, gärna över telefon, för konsultation och bokning av kostnadsfritt hembesök.

2. Vid hembesöket görs en besiktning och vi lämnar offert med ett fast pris.

3. Inom 2-4 veckor kommer vi och tilläggsisolerar.

4. Inom en arbetsdag är vi färdiga.

5. Njut av lägre energiförbrukning och ett skönare inomhusklimat!

Tryggt arbete med certifiering

För din trygghet gör vi noggranna förberedelser inför vårt arbete. Vid besöket säkerställer vi att tilläggsisolering är rätt för just din fastighet. Finns fukt och mögel är andra åtgärder nödvändiga innan vi kan tilläggsisolera. Innan arbetet ser vi till att luftspaltskivor och landgångar finns på plats.

Vi innehar certifiering enligt Behörig Lösull. Certifieringen säkerställer fackmässigt utförande genom utbildning och prov i branschföreningen. Ett jobb utfört med Behörig Lösull ger också materialgaranti.

Vill du veta mer om hur vår tilläggsisolering kan spara energi och sänka dina elkostnader? Våra isoleringsspecialister ger dig gärna en konsultation över telefon och en exakt offert vid ett kostnadsfritt hembesök. Du hittar numret till din närmaste konsult under fliken kontakta oss.

Sänkt elförbrukning med tilläggsisolering

Kundcase

Juan ser fram emot att sänka sin elförbrukning

Juan Apell bor i en enplansvilla byggd 1963 om 80 kvadratmeter med ett lika stort källarplan i Ramdala. Det var när hans kompis skulle isolera inför installationen av en kamin som Juan bestämde sig för att själv ta hjälp av ISAB.

När de var hos min kompis bad jag dom komma förbi hos mig också. Jag hade tidigare gått i tankarna om att det kunde behövas tilläggsisoleras eftersom det var svårt att hålla en jämn temperatur i huset trots tidigare åtgärder med fönstren. Jag ville också få ner energiförbrukningen. När ISAB kom kunde de direkt ge mig en offert och jag blev förvånad över att det inte kostade mer, min nota slutade på 21 000 kronor, berättar Juan.

Vidare berättar Juan att han upplevt kontakten med ISAB som trevlig redan från början.

De har gett ett mycket kunnigt och trevligt intryck och var öppna och glada. Sen gick själva jobbet smidigt. Jag kände mig trygg med att lämna dem på morgonen och när jag var tillbaka vid lunch var jobbet redan klart.

Snyggt och bra gjort var det också.

Nu ser jag fram emot att se hur åtgärden kan sänka min elförbrukning, särskilt med tanke på hur elpriserna har varit på sistone. Detta är för mig en liten investering för att kunna sänka kostnaderna på lång sikt, och jag räknar med att kunna få igen kostnaden inom 10 år. Jag ser det som att all besparing är bra besparing!

Conny tilläggsisolerade vid byte från ved till el

I en villa i Kinnekulle, Götene kommun, bor Conny Lundström i ett hushåll om två. Villan är byggd 1980, 130 kvadratmeter stor med en tillhörande gäststuga på mellan 30 och 40 kvadrat. För drygt ett år sedan bestämde sig Conny för att tilläggsisolera både villa och gäststuga.

När vi bytte uppvärmningssystem och gick från att enbart elda med ved till luftvärmepump passade vi på att komplettera med tilläggsisolering i båda byggnaderna. Med det nya uppvärmningssystemet slipper vi det extrajobb som eldningen av ved innebär. Jag tänker att tilläggsisoleringen är ett sätt att hålla nere elförbrukningen som nu kommer, berättar Conny. 

Han beskriver att han kände sig trygg med att låta ISAB sköta jobbet.

Jag var inte hemma när dom gjorde jobbet, men upplever att det gick väldigt smidigt. De kom på överenskommen dag och det var bra killar som kom och gjorde jobbet. Det kändes tryggt att lämna dem att isolera och de var färdiga på under en arbetsdag. För både villan och gäststugan fick jag betala 27 000 kronor. När jag tittar upp under taket ser det snyggt och tätt ut, säger Conny.

Nu hoppas Conny med sin övergång till el kunna spara in kilowattimmar med hjälp av isoleringsåtgärden.

Jag har ingen elförbrukning att jämföra med sen tidigare, men den har inte varit hög. All värme stiger ju uppåt och isoleringen hjälper till att behålla temperaturen.

Vill du också sänka din elförbrukning? Vi hjälper dig gärna!

Välkommen att ringa ISABs isoleringsspecialister för en konsultation över telefon.
Vid ett kostnadsfritt hembesök kan vi ge dig en exakt offert.

Du hittar numret till din närmaste konsult under fliken kontakta oss

KONTAKTA OSS VIA FORMULÄRET NEDAN ELLER
RING OSS PÅ 0491-105 20 


    Genom att använda detta formulär accepterar du lagring och hantering av dina uppgifter på denna webbplats.
    Uppgifterna i fråga kommer att användas för att återkoppla till kund/besökare.