ISAB Isoleringsspecialisten har levererat en komplett isoleringslösning med lösull till ny villa i Oskarshamn. I entreprenaden ingick sprutning av vägg, snedtak, mellanbjälklag och tak (plant bjälklag) med PAROC® lösull. Villan uppfördes av Kustbygg.

Fredrik Bladås, Ägare/Byggmästare på Kustbygg, säger: “Vi har anlitat ISAB som lösullsentreprenör sedan vi körde igång firman för ett tiotal år sedan för att isolera vindar, snedtak och mellanbjälklag. Det här är dock första gången vi har använt lösull för att även isolera väggarna. Jag måste erkänna att trots att jag hade stor tilltro till tekniken var det både snabbare och enklare än jag hade trott. Slutresultatet överträffade också mina högt ställda förväntningar. Det här är definitivt en metod som vi kommer att använda oss av framöver.”

David Johansson, VD ISAB, kommenterar: “Att isolera väggar med lösull är en stor och intressant marknad för oss. Det ställer höga krav både på installatörerna som måste utföra arbetet på rätt sätt och på planeringen som i ännu större utsträckning än för övriga konstruktioner måste vägas samman med övriga moment i ett bygge. Jag ser det som ett naturligt steg i utvecklingen för att kunna erbjuda snabba och kostnadseffektiva isoleringslösningar med hög kvalitet till våra kunder. Jag är övertygad om att vi framöver kommer att se fler och fler som använder sig av denna metod.”

För mer information om Kustbygg vänligen se hemsida: www.kustbygg.se

För mer information om isolering av väggar med lösull vänligen kontakta David Johansson, ISAB, 0708-56 77 78